Kontrollert smaksfrigivelse/COATEC

Kontrollert frigivelse av matBruken av Coatec prosessen muliggjør kontrollert frigivelse av ingredienser. Det betyr også hygroskopisk beskyttelse i fryse / tine / bake syklusen, samtidig som det leveres forbedret smak. I bakeri-sektoren, er coating brukt for eksempel for saltet på kringler.Coatet farget og smakstilsatt sukker kan brukes på en lignende måte.

Hygroskopisk beskyttelse er også viktig i godterier. Syre / sukker blandinger bør kun frigis i munnen, og bare reagere der. Mulige andre bruksområder er i dekorative elementer som også kan legge til smak, for eksempel mentol eller jordbærdrops. Andre dekorative produkter som for eksempel farget sukker blir også fremstilt på denne måten. Videre kan følsomme ingredienser som kokosflak være belagt for å beskytte mot oksidasjon.

Et annet alternativ for å slippe smaker bare når det trengs er Flavocaps. Dette er mikro-innkapslede spesielle smaker. De gir høy smaksintensitet, gir lang levetid og stabilitet med lave mikrobiologiske verdier. Uønsket tidlig frigjøring av smaker er betydelig redusert, og det øker smaksintensiteten.

Sterke velsmakende smaker som fersk løk, smør, bacon, hvitløk bearbeides til Flavocaps og kan brukes direkte i deigen.